Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново наводнения в Карловско и Копривщица

Снимка: БНР Пловдив

В Карловско отново е обявено частично бедствено положение заради наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово. Обилните дъждове причиниха скъсването на дига на река Стряма, евакуирани са седем души, запушен е мост. За евакуацията на хората от наводнените къщи се включиха аварийни екипи и техника на военните. За БНР областният управител Ангел Стоев съобщи, че село Богдан на практика е откъснато от околния свят, тъй като мостовете, които водят към него са разрушени. В момента екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението" оглеждат коритото на река Стряма, тъй се очаква нова, по-висока вълна. Няма информация за жертви и пострадали хора. Специално за село Богдан, където има хора, които трябва да бъдат евакуирани се очаква хеликоптер на ВВС, тъй като наличната техника на пожарната не е достатъчна, за да ги изкара на безопасно място. 

Затруднено е движението по Подбалканския път. 

В Копривщица, където вали повече от 12 часа, реките също преливат. Градът няма канал и всичко се излива върху детската градина, военните блокове и мазетата на хората, посочи кметът на града Бойка Дюлгерова за БНР.

Апелативната прокуратура в Пловдив разследва причината за днешното наводнение в няколко села в община Карлово.

Разследването се извършва от Националната следствена служба за евентуално причиняване по непредпазливост на наводнение, в резултат на което са настъпили значителни имуществени вреди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37