Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 06.09.2022 г.

Слънчев ден с превалявания

Снимка: БГНЕС

През нощта ще преобладава ясно време. В повечето райони ще бъде почти тихо. Утре ще преобладава слънчево време. Сутринта на отделни места в котловините и равнините ще има ниска облачност или намалена видимост, а следобед над планинските райони в Западна България ще се развие купеста и на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се повишават и максималните ще са предимно между 24° и 29°, в София - около 24°.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще бъде облачността в планините в Югозападна България и там на отделни места, главно следобед, ще превали. Ще духа умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на 1200 м ще е около 17°, на 2000 м - около 10°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и следобед ще има временни увеличения на облачността, но валеж е малко вероятен. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34