Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Гълъб Донев е на обиколка из пострадалите от наводненията села в Карловско

ЕК: Българските власти не са задействали механизма за гражданска защита на ЕС заради наводненията

| обновено на 06.09.22 в 15:24
Гълъб Донев в наводненото село Каравелово
Снимка: Евелина Стоянова

Българските власти не са задействали механизма за гражданска защита на ЕС заради наводненията през последните дни, съобщи говорителят на Европейската комисия Балаш Уйвари. Той поясни, че Комисията е в контакт с българските власти и е запозната със ситуацията, но от наша страна няма отправено искане за помощ, предаде от Брюксел кореспондентката на БНР Ангелина Пискова.

В празничния за България Ден на Съединението служебният премиер Гълъб Донев е на обиколка из пострадалите от наводненията села в Карловско, за да провери на място действията на институциите за преодоляване на последиците от бедствието в региона.
 
"Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени и строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. Ще бъдат отпуснати и диференцирано средства за това всеки един пострадал, всяко едно домакинство да бъде подпомогнато и да знае, че държавата стои плътно зад всеки пострадал", увери Донев. 

Очаква се да бъдат доставени временни жилища за най-пострадалите села. Гражданите могат да подават заявления за еднократна помощ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На Великден нека си пожелаем вяра и сили за достойни дела в наситения с изпитания живот

Президентът Румен Радев поздрави българите за Възкресение Христово. “ Пожелавам здраве, мир и любов във всеки български дом! Нека светлината и радостта на най-големия християнски празник изпълват сърцата и мислите ни и укрепват взаимното..

публикувано на 05.05.24 в 09:50
Митрополит Григорий

Православните християни празнуват Възкресението Христово

В полунощ пред патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” наместник-председателят на Светия синод – врачанският митрополит Григорий, възвести Христовото Възкресение и отправи благослов към българския народ. “ Христос воскресе! Тържествено..

публикувано на 05.05.24 в 09:15

Столичната община украси София с инсталации от декоративни великденски яйца

Декоративни яйца, украсени с естествени цветя и зеленина, украсяват София на Великден. Инсталациите с височина между един и два и половина метра са поставени с помощта на Столичната община. Украсата с един от традиционните символи на празника може..

публикувано на 05.05.24 в 07:00