Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Лошото време прекрати плуването на Цанко Цанков от Европа до Африка

Снимка: Facebook /@Tsanko Tsankov

Лошо време в Атлантическия океан прекрати преплуването от Европа до Африка през Гибралтарския проток на българския състезател Цанко Цанков, съобщава сайтът Sportal.bg. Състезанието започна перфектно за Цанко Цанков и след изминаването на 7500 метра той беше лидер, но силно подводно течение и образувалите се вълни накараха организаторите да изтеглят плувците от водата и да сложат край на надпреварата.

"С оглед на нашата безопасност решението, което организаторите взеха, беше повече от правилно. Заедно с част от екипа ми оставаме в Тарифа и ще чакаме подходящо време за нов старт в следващите дни", написа Цанко в социалните мрежи.


БНР подкасти:

Още от категорията

София от птичи поглед

Връчват на София знамето за Световна столица на спорта

На 3 декември, на официална церемония в Националния дворец на културата в София връчват на столицата ни знамето за Световна столица на спорта през 2024 година. Инициативата е съвместна на Асоциацията на европейските градове и региони и ЮНЕСКО...

публикувано на 03.12.22 в 07:15

НСА „Васил Левски“ отбелязва 80 г. от създаването си

На 2 декември, Националната спортна академия „Васил Левски“ (НСА) навършва 80 години. В тържественото отбелязване на годишнината от основаването на академията ще вземе участие президентът Румен Радев. По време на официалната церемония, държавният..

публикувано на 02.12.22 в 07:05

60 танцови двойки от 33 държави идват за Световното първенство по стандартни танци в София

На 10 и 11 декември България за първи път в историята ще бъде домакин на Световно първенство по спортни танци. За надпреварата, която ще бъде за юноши старша възраст, в София ще пристигнат 60 танцови двойки от 33 държави, предаде БТА...

публикувано на 29.11.22 в 18:24