Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Папазов-Ибряма с поредно световно признание за своя талант

Снимка: Facebook / @Ivo Papasov

Световноизвестният български кларнетист Иво Папазов-Ибряма добави поредното отличие към своята колекция. Неговият неоспорим талант бе оценен с голямата награда на международния фестивал за уърлд и електронна музика WOMEX 2022. Тя се връчва от 1999 г. за изключителни постижения в музиката в световен мащаб, музикално съвършенство, социална значимост, въздействие и цялостно значение, като българинът е отличен заради неподражаемия си стил и умение да вълнува душите на хората с изключителната смесица между балкански и ромски ритми, с елементи от джаз и рок музиката. 


На 23 октомври Ибряма, заедно със своя оркестър, ще изнесе концерт в общинския театър на Лисабон, чиято сграда е един от символите на града вече 125 години. На откриването на тазгодишното издание на фестивала на изкуствата "Аполония" в Созопол, виртуозът получи голямата награда "Аполон Токсофорос" и отпразнува своя 70-годишен юбилей с концерт на сцената в курортния град.

Снимки: Facebook / @Ivo Papasov
По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25