Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Чешки ден в София” очаква столичани

Снимка: Facebook / sofiaczechcentre

Фестивал “Чешки ден в София” ще се проведе днес на лятната сцена в Борисовата градина като част от културната програма на Чешкото председателство на Европейския съюз. Събитието е организирано от посолството на Чешката република у нас и ще премине под надслов “Природосъобразен начин на живот”.

Посетителите ще могат да се запознаят с чешки компании, насочени към нашия пазар, в секторите за защита на околната среда и устойчив здравословен начин на живот, както и да опитатспециалитети от чешката кухня и прочутата чешка бира.

Фестивалът ще представи и културна програма за деца и възрастни – театрални представления, филмови прожекции, литературно четене и музикални изпълнения.

Цялата програма на събитието може да видите ТУК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над страната ще е топло с превалявания, по морето ще е слънчево

В неделя  от запад на изток през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Ще е облачно. След обяд на много места ще има крати дъждове, гръмотевични бури и градушки. Слънчево ще е в Югоизточна България и по морския бряг. Минималните..

публикувано на 20.07.24 в 16:24

Български атлети ще участват в Европейските игри за трансплантирани

Единайсет българи заминахаза Лисабон, за да участват в Европейските игри за трансплантирани и диализирани, които ще се проведат от 21 до 28 юли. Те ще се състезават в 7 от общо 11 дисциплини, сред които плуване, бадминтон, тенис, лека атлетика...

публикувано на 20.07.24 в 16:19
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че..

публикувано на 20.07.24 в 13:59