Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Учебната година започва без маски и Covid тестове

Снимка: БГНЕС

Без маски и Covid тестове за учениците – това обеща за началото на учебната година служебният здравен министър Асен Меджидиев. Пред бТВ той заяви, че ни очаква “един напълно нормален присъствен учебен процес”, а мерките ще се ограничават до проветряване на помещенията и спазване на дистанция и на лична хигиена. Допълнителни стъпки ще се предприемат само за конкретна паралелка, ако в нея има заразен ученик.

Министърът съобщи и че от понеделник хората ще могат да си поставят бустерна доза с адаптирана иРНК ваксина срещу коронавирус. “Абсолютно готови сме да посрещнем каквато и да била Covid вълна, в момента натовареността на болничната система е много малка”, каза Асен Меджидиев.

БНР подкасти:

Още от категорията

Президентът Румен Радев отличи гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с орден "Стара планина"

Гръцкият президент Катерина Сакеларопулу, която е на официално посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев, беше отличена с орден "Стара планина" с лента за нейните заслуги за развитието на двустранните отношения между България и..

публикувано на 08.12.22 в 13:04

Обвързват минималната със средната работна заплата

Мнозинството в парламента прие на първо четене минималната работна да бъде в размер не по-малък от 50 на сто от брутната средна заплата за страната за периода от дванайсетте месеца, предхождащи определянето ѝ. В момента това би означавало минимален..

публикувано на 08.12.22 в 11:59

Проверка на БНР: Има ли в испански учебник карта на Европа с нови граници на Русия?

В публикации във Facebook и Telegram се разпространява снимка на карта от учебник по география, за който се твърди, че е испански и от тази година. Според картата Норвегия, Швейцария, Северна Македония и Украйна са част от..

публикувано на 08.12.22 в 11:06