Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

101 каба гайди и олимпийските ни шампионки ще открият световното по художествена гимнастика

Илиана Раева
Снимка: Тони Тончев

Под звуците на 101 каба гайди и изпълнение на момичетата от олимпийския ни ансамбъл ще бъде открито световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 14 до 18 септември в столичната зала “Арена Армеец”, съобщи за БНТ президентът на федерацията Илиана Раева.

Талисман на състезанието ще бъде Хитър Петър – български фолклорен герой, за когото се разказват анекдоти от близо 400 г. “Световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица и целият брандинг в залата ще бъде украсен”, каза Илиана Раева.

Заявки за участие са дали “впечатляващ”, по думите й, брой гимнастички – 85 в индивидуалната надпревара и 30 ансамбъла от 62 държави. “Много се разширява географията на художествената гимнастика “, добави президентът на федерацията, припомняйки, че на миналото световно първенство са участвали състезателки от 58 страни.

България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 16

В брой 16 на предаването слушайте: Момичето с красивите големи очи от „Дом за нашите деца“ – преди и след установяването си в Италия – интервю с актрисата Елжана Попова; България – прародина и земя мечта – разговор с Таня Танасова от..

публикувано на 05.09.24 в 12:00

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция иска да се присъедини към БРИКС Турция е подала молба за пълноправно членство в БРИКС и присъединяването ѝ ще се обсъжда на срещата на върха на организацията в Русия през октомври, съобщават българските медии. Ако бъде приета,..

публикувано на 05.09.24 в 10:35
председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен Александров.

1200 учители не достигат в цялата страна

Новата учебна година ще започне със сериозен недостиг на учители – в София техният брой е около 200, а в останалата част от страната – близо хиляда. Това съобщи пред БНР председателят на Сдружението на директорите в средното образование Асен..

публикувано на 05.09.24 в 09:45