Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

101 каба гайди и олимпийските ни шампионки ще открият световното по художествена гимнастика

Илиана Раева
Снимка: Тони Тончев

Под звуците на 101 каба гайди и изпълнение на момичетата от олимпийския ни ансамбъл ще бъде открито световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 14 до 18 септември в столичната зала “Арена Армеец”, съобщи за БНТ президентът на федерацията Илиана Раева.

Талисман на състезанието ще бъде Хитър Петър – български фолклорен герой, за когото се разказват анекдоти от близо 400 г. “Световното първенство ще бъде под егидата на българската шевица и целият брандинг в залата ще бъде украсен”, каза Илиана Раева.

Заявки за участие са дали “впечатляващ”, по думите й, брой гимнастички – 85 в индивидуалната надпревара и 30 ансамбъла от 62 държави. “Много се разширява географията на художествената гимнастика “, добави президентът на федерацията, припомняйки, че на миналото световно първенство са участвали състезателки от 58 страни.

България ще бъде представена от Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Гърция работят за потушване пожара в граничната планина Славянка

Ситуацията с пожара на българо-гръцката граница е доста тежка, обяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов. В гасенето са включени два гръцки хеликоптера, два самолета, и два български военни хеликоптера. „Много е голям фронта на пожара, много е..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Преди летните отпуски е интензивен трафика с леки коли от Румъния, Сърбия и към Турция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от „Гранична полиция". На границата с Румъния трафикът е интензивен при „Кардам" на изход за товарни автомобили. Интензивен е трафикът и за леки коли на вход и изход по..

публикувано на 28.07.24 в 10:28

Неправителствено сдружение с кампания за справянето с нерегламентираните сметища у нас

Сдружение "BG Бъди активен" отправя покана до НПО организации, спортни клубове и образователни институции с цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи във връзка с кампанията "НЕ на незаконните сметища", с фокус..

публикувано на 28.07.24 в 10:25