Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бартер между България и Азербайджан за газ срещу ток

служебния министър на икономиката Никола Стоянов
Снимка: БГНЕС

Размяната на ток от България срещу газ от Азербайджан - тази договорка е направена при посещението на икономическия министър Никола Стоянов в Баку на 6 септември. Това съобщи министърът пред БНТ и уточни, че по схемата може да се получат допълнителни количества през следващите месеци, когато суровината е най-нужна през зимата.

Имам сериозно уверение, че от 1 октомври газовата връзка с Азербайджан ще тръгне. "Баку потвърди, че може да се разчита на изпълнението на договора, който имаме с тях за 1 млрд. куб. м газ годишно в пълен обем", каза служебният министър. До 4 години след разширяването на връзката по южния газов коридор България може да очаква годишно от Азербайджан още 1 млрд. куб. м газ, обеща Стоянов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще се опита да сложи край на "френската безработица"

Прекратяването на схемите с т.нар. френска безработица, по които човек получава с месеци 2200 лв. обезщетение срещу 2-3 дни осигуряване във Франция или друга европейска страна, е въпрос на дни. Социалната комисия в парламента прие промените в Кодекса за..

публикувано на 24.07.24 в 12:39
Атанас Запрянов

В авиобазата край Пловдив няма да има съоръжения за ядрено оръжие

В авиобазата до с. Граф Игнатиево край Пловдив няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие. Това се казва в писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на..

публикувано на 24.07.24 в 11:08
Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59