Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Павликени отпразнуваха над 50 златни сватби

град Павликени
Снимка: Здравка Маслянкова

51-а семейни двойки в Павликени отново се врекоха във вечна вярност след половин век семеен живот и празнуват своите "златни сватби“. Семейството на Петко и Йорданка Дончеви дори отпразнува "благодатна сватба" - 70 години брак. Под звуците на Менделсон двойките повториха брачните си клетви от 1972 г. и ги преподписаха, след което си обещаха още дълъг съвместен живот. Празникът продължи с танци и веселие.

Тържеството се организира от Община Павликени за 9-а година, за да даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запазването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15

Оранжевият код за много горещо време остава в сила за цялата страна

В събота  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 18° и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 35° до 40°, в столицата 35°.  По Черноморието..

публикувано на 12.07.24 в 19:05

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00