Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Рим показват световно известните илюстрации на Ясен Гюзелев

Снимка: @Български Културен Институт в Рим

"Другият живот на илюстрацията" – “L’altra vita dell’illustrazione“ е наречена изложбата на Ясен Гюзелев, която се открива на 13 септември в Рим, в галерия "България" на Българския културен институт, съобщават от там.

В италианската столица се представят графики и цветни принтове от илюстрации на някои от най-емблематичните заглавия, върху които художникът работи през годините. Те са номерирани и подписани от автора. Гюзелев е признат за един от най-добрите илюстратори в света. Той сътрудничи с издателства като германските J. F. Schreiber и Aufbau-Verlag, канадското Simply read books, британското Walker books, тайванското Grimm Press и др.

Още от категорията

Албански арт събития в София като мост между два приятелски народа

Световноизвестните албански музиканти – сопраното Инва Мула, цигуларят Олен Чезари и пианистът Генц Тукичи, ще предложат на българската публика музикално околосветско пътешествие в специален концерт, посветен на 110-ата годишнина от обявяването на..

публикувано на 25.11.22 в 17:22

Стогодишна дантела влиза в музея на Поморие като спомен за изтънчения вкус на не една българка

Издигане в полето на природните науки, с дългогодишна изследователска дейност в областта на аналитичната химия, преподавател по органична химия в Югозападния университет в Благоевград – това е част от забележителната биография на доц. д-р Катя..

публикувано на 24.11.22 в 11:51

Показват пред виенската публика шедьоврите на Иван Милев

Творби на бележития художник Иван Милев от фонда на Художествената галерия в родния му Казанлък ще бъдат представени в австрийската столица Виена. Експозицията „В странство. 125 години от рождението на Иван Милев“, ще бъде открита на 22 ноември от 18:30..

публикувано на 21.11.22 в 08:59