Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече може да се проверява къде ще се гласува в чужбина

От 14 септември гражданите могат да проверят местата и адресите на секциите за гласуване в чужбина. Те са публикувани на сайта на външно министерство. 

Ръководителят на работната група "Избори" в министерството Иван Кондов припомни, че зад граница ще има 755 секции или с 4 повече спрямо изборите на 14 ноември 2021 г. Подадените заявления за гласуване извън страната са малко над 50 000.

Получени са разрешения за провеждането на избори във всички страни, очаква се такова и от Канада. Между 15 и 20 дни са нужни за доставката на 760 машини до 345 секции зад граница.

В Централната избирателна комисия са приключили консултациите с политическите формации за определяне на членове за секционните комисии в чужбина, като са били предложени малко над 1800 души от нужните 4200, поясни дипломатът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илюстративно изображение

Диктовка по български език – за рождения ден на българското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Атина

С диктовка, посветена на 24 май, ще започнат честванията на 20-ата годишнина от създаването на българското неделно училище "Св.Св.Кирил и Методий" в Атина, Гърция. Диктовката ще се проведе на 10 май от 18:00 часа в сградата на школото на ул...

публикувано на 26.04.24 в 01:05
Булчиза е с голям туристически потенциал

Българска помощ за развитие на туризма в албанската община Булчиза

Проект, финансиран от България, ще повишава капацитета на служителите в администрацията на Община Булчиза, Източна Албания за развитието на селския и планинския туризъм в региона, в който живее и немалка част от българското национално малцинство в..

публикувано на 25.04.24 в 20:10

Ученици от Оксфорд направиха филм за цар Фердинанд

Ученици от Българско училище "Слово" в Оксфорд направиха видеофилм за цар Фердинанд като част от проект по Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите". Учениците от 8-ми клас се превърнаха в истински изследователи и..

публикувано на 25.04.24 в 19:10