Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Газовата връзка с Гърция получи Акт 15

Снимка: icgb.eu

Интерконекторът с Гърция вече има Акт 15 за територията на страната ни, съобщиха от проектната компания “Ай Си Джи Би”, която ще бъде оператор на газопровода. Оттам увериха, че процедурите за въвеждането на газовата връзка в експлоатация напредват по график и тя ще стартира търговска експлоатация на 1 октомври.  

С акт 15 се удостоверява, че газопроводът е изпълнен и технически изправен и строителят – гръцката компания “Авакс", предава завършения обект. “Това е последната крачка, която имаме да направим към получаването на Акт 16 в България и съответното разрешение за ползване. Предоставили сме на институциите всички документи и очакваме до края на следващата седмица административните процедури да приключат, за да започнем по план”, заявиха изпълнителните директори на “Ай Си Джи Би” Теодора Георгиева и Георгиос Сатлас




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00