Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Скопие иска да получава от България ток на цени под борсовите

Снимка: архива

Не беше постигнато споразумение за цената на тока, който България ще доставя на Северна Македония през зимата. На заседание на работната група в София представителите на Скопие поискаха да получат по-ниска цена с най-малко 15% под борсовата, съобщават македонските медии. Това означава цената да е по-ниска от 400 евро за мегаватчас. След 19 септември преговорите в работната група ще продължаат

На 5 септември премиерите Гълъб Донев и Димитър Ковачевски се договориха България да помога на Северна Македония с електроенергия в обем от около 5 гигавата дневно. Токът от България е предназначен за държавните предприятия в Северна Македония, които заради високите сметки.са изправени пред фалит. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Водеща автомобилна компания създава работни места за 100 български инженери

В София отвори врати нов изследователски и развоен център за Европа, на водеща японска компания в автомобилната индустрия . Компанията е производител на електронни устройства за автомобили с повече от 300 дъщерни компании в над 40 страни и за първи път..

обновено на 02.12.22 в 15:48

Расте размерът на необслужваните бързи кредити

Размерът на необслужваните бързи кредити е нараснал с 23,2% в края на септември спрямо същия месец на м.г., показва статистиката на БНБ. В цифрово изражение това означава 346,4 млн. лв. необслужвани кредити – с 65,3 млн. лв. повече от преди година...

публикувано на 28.11.22 в 11:44
Атанас Пеканов

До края на годината ще получим средствата от първия транш по Плана за възстановяване

България ще получи до края на годината средствата по първия транш от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на 2,7 млрд. лева. В интервю за Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов уточни, че за..

публикувано на 26.11.22 в 13:05