Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинската армия продължава да настъпва, заяви президентът Зеленски

Снимка: Facebook /Въоръжените сили на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски обеща, че няма да има отпускане в битките за връщане на цялата украинска територия, загубена от Русия. Във видеообръщение Зеленски каза, че усещането за затишие в бойните действия след украинските успехи е лъжливо.

Без да уточнява района, украинската армия съобщи и показа видео, че успешно е форсирала и контролира левия бряг на р. Оскол в Харковска област. Руските войски едва ли ще попречат на продължаващото настъпление, твърди Управлението за стратегически комуникации на украинските въоръжени сили.

Най-висшият американски военен, председателят на Комитета на Обединените началник-щабове ген. Марк Мили, призова за бдителност, като каза, че войната "в момента не върви много добре за Русия" и това поражда опасения за ескалация на конфликта от страна на Кремъл.

Русия няма да успее чрез енергиен шантаж да промени политиката на САЩ за подкрепа на Украйна, заяви в интервю за CBS президентът Джо Байдън. Той каза, че американската подкрепа ще продължи колкото е необходимо, защото украинският народ плаща извънредно висока цена във войната.

БНР подкасти:

Още от категорията

"Български възход": Важно е съставянето на кабинет, изборите няма да решат проблемите

"От началото на консултациите мина вече месец. Предоставих достатъчно време на  парламентарно представените политически партии да излязат от конфронтацията и да намерят разумен консенсус за съставяне на кабинет. Но вместо да се занимаят с..

публикувано на 28.11.22 в 15:10

Зеленски: Докато има ракети, Русия няма да спре ударите

“Украинците трябва да се подготвят за дълга и тежка зима, белязана от руски атаки”, заяви във вечерното си обръщение президентът Володимир Зеленски. Той добави, че докато има ракети, Москва няма да спре ударите по основната инфраструктура на страната му...

публикувано на 28.11.22 в 09:28
Румен Радев

"Български възход" отива на консултации при президента

Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с представители на парламентарната група на "Български възход". Това е последната от серията консултации за съставяне на кабинет с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно..

публикувано на 28.11.22 в 05:30