Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пампорово отчитат ръст на записванията за новия ски сезон

Снимка: Facebook /Пампорово

Нарастват ранните записвания за зимния сезон в Пампорово от български и чужди туристи, обяви Мариан Беляков, изп. директор на курорта.

Повишеният интерес от туроператори и индивидуалните резервации опровергава прогнозите за проблем при резервациите заради инфлацията. От 22 септември в Пампорово вече ще се продават лифт карти на миналогодишните цени, които ще важат до 20 ноември.

Според хотелиери ръстът при ранните резервации се дължи на запазените засега цени на услугите, близки до миналогодишните. Предимно български туристи, както и ваканционни групи от съседните балкански държави, Великобритания и Ирландия се очертават като основен контингент за  предстоящия ски сезон в Пампорово, предаде БТА. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Безплатните турове на Open Vratsa, които разкриват красотите на Враца и на Врачанския Балкан

От това лято посетителите на Враца могат да опознаят планинското градче чрез напълно безплатните обиколки с гидове по модел на подобни турове, които се предлагат в големите европейски градове. Идеята е гостът, който за пръв път посещава северозападния..

публикувано на 09.08.24 в 12:30

Хотел или ваканционен имот – кое е по-изгодно и удобно?

С 30-40 % се е увеличило предлагането на ваканционни имоти в България през последните три години. Към момента техният брой надвишава 20 хиляди. Все повече клиенти предпочитат да си наемат апартамент или дори цяла къща през ваканцията си в България..

публикувано на 05.08.24 в 10:40

Къщи за гости като етнографски музеи – да отдъхваш в автентична селска обстановка край Дунав

Скрити от погледа на масовия турист, дунавските села са магнит за ценителите на природата в търсене на уединение и автентични преживявания. Тези пътешественици избират малки крайбрежни села като Сребърна, Гиген, Ветрен, Ново село и други, където..

публикувано на 29.07.24 в 11:10