Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българската армия ще участва в проявите за Деня на независимостта

Снимка: Министерството на отбраната

Представителни формирования от Българската армия ще участват в проявите за 114-ата годишнина от провъзгласяването на независимостта на България. По традиция център на националните тържества на 22 септември е град Велико Търново. От 09.00 ч. в двора на църквата "Свети 40 мъченици“ ще бъде отслужен водосвет на бойното знаме на Националния военен университет "Васил Левски” и на знамената на държавни институции.

Велико Търново е домакин и на XV-ия Международен фестивал на военните духови оркестри. Музикантите ще се включат в празничното шествие, което тръгва в 11.30 часа от крепостта Царевец. В 12.30 часа започва шоу-спектакълът на участниците на площада пред пощата, където оркестрите ще представят шоу програма.

Представителният духов оркестър на ВМС ще изнесе концерт на площад "Антон Новак“ на входа на Морската градина във Варна от 16.00 ч.

БНР подкасти:

Още от категорията

Засилват контрола над риболова

Голяма част от рибните запаси е на критични нива. По време на откриващата конференция по проект "Европа в България: Общо бъдеще“, Георги Събев, заместник-министър на земеделието, съобщи в тази връзка, че ще бъде засилен контролът както върху..

публикувано на 01.12.22 в 17:36

Всички ХИВ позитивни в България получават лечение

В България заразените с ХИВ са 2-3 пъти повече от официално регистрираните, каза за БТА доц. Тонка Върлева, член на Комитета по стратегическо планиране към Борда на Глобалния фонд за борба срещу СПИН.  От началото на годината новорегистрираните ХИВ..

публикувано на 01.12.22 в 11:58

14 испански черни лешояда полетяха свободни в небето над Източните Родопи

Черни лешояди, докарани от Испания, вече кръстосват небето над България и се чувстват най-сетне волни в своята естествена среда. Преди дни 14 красиви екземпляра на най-голямата и тежка граблива птица на Стария континент бяха пуснати на свобода..

публикувано на 01.12.22 в 11:35