Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България да посредничи за мир в Украйна

Снимка: Facebook / Илияна Йотова

България трябва да има кураж и самочувствие да инициира срещи на най-високо дипломатическо ниво, за да се търси решение на изострената международна ситуация, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

"След декларацията на руския президент очевидно става дума за задълбочаване на този конфликт, за разрастване на войната и за много опасности, които нашето поколение не познава". Трябва да има отговор от големите международни  организации, призова Йотова.

България да вземе категорично становище и решение в рамките на ЕС. Има какво да се желае по лидерството на Европа. Още не е късно Европа в лицето на своите институции и 27 държави членки да постави на масата темата за спиране на войната в Украйна, коментира вицепрезидентът. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35