Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фестивала "Златна роза" показват най-новите български филми

Снимка: zlatnaroza.bg

Във Варна до 29 септември ще продължи 40-ия фестивал на българското кино "Златна роза". В програмата са 14 игрални филма и 5 късометражни на български творци и копродукции с българско участие. В селекцията "Открити хоризонти" са включени най-новите български заглавия.

Паралелно ще бъдат представени книгите "Пратеник на мъжки времена: спомени за Григор Вачков", "Колко е важно да бъдеш обичан" за Стефан Данаилов и сборника с разкази "Гризачи“ на Валери Йорданов. Има кръгли маси, посветени на българските жени режисьори, на дигиталните предизвикателства и на привличането на нови публики.

Кадър от филма „Как се научих да летя“

Откриването в петък е с копродукцията на Сърбия, Хърватия, България и Словакия "Как се научих да летя". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен кинофестивал в Банско представя екстремни кадри за любителите на приключения

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино, предаде БТА. Тазгодишното издание на "Лятна филмомания под звездите" е в три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в града,..

публикувано на 25.07.24 в 18:24
Кадър от филма

Филмът "Триумф" премиерно ще се състезава на кинофестивала в Торонто

Новият филм на двама от най-добрите съвременни български режисьори - тандема в киното и в живота Кристина Грозева и Петър Вълчанов - "Триумф" участва в престижната състезателна програма "Платформа" на Международния филмов фестивал в Торонто - TIFF. Това е..

публикувано на 25.07.24 в 13:42

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното..

публикувано на 20.07.24 в 06:10