Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма регистрирани починали с Covid за изминалото денонощие

Снимка: БГНЕС

162 са новозаразените с Covid в страната за последните 24 часа. Случаите намаляват с 377 спрямо ден по-рано. 55% от новоинфектираните не са ваксинирани. Положителни са 11% от направените 1477 теста, при 11,7% на показателя в четвъртък, сочи порталът coronavirus.bg.          

Регистрираните активно болни нарастват със 139 до 9045. В болници са приети 5 инфектирани. Трима от тях или 60% от постъпилите на болнично лечение не са ваксинирани. Хоспитализираните намаляват с трима до 539. На интензивно лечение остават 27 заразени.  

През денонощието не са отчетени починали с установен Covid. Излекуваните са 23. В четвъртък, когато беше националния празник Денят на независимостта са поставени едва 56 ваксини.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59