Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българското кино ще проведат в Тунис през октомври

Снимка: Министерство на външните работи

Посланикът на България в Тунис Веселин Дянков се срещна с Хайет Ктат Гермази, министър на културата на Тунизийската република. На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на културното сътрудничество между двете страни. 

Министър Гермази прие поканата да бъде специален гост на откриването на Дните на българското кино в Тунис /21-23 октомври 2022 г./, които посолството и Тунизийският национален филмов център организират съвместно с подкрепата на българския Държавен културен институт. По време на фестивала ще бъде представена и изложбата "България от птичи поглед". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летен кинофестивал в Банско представя екстремни кадри за любителите на приключения

За поредна година жителите и гостите на Банско ще се пренесат в света на планинарското, екстремно и приключенско кино, предаде БТА. Тазгодишното издание на "Лятна филмомания под звездите" е в три вечери – от 25 до 27 юли, на централния площад в града,..

публикувано на 25.07.24 в 18:24
Кадър от филма

Филмът "Триумф" премиерно ще се състезава на кинофестивала в Торонто

Новият филм на двама от най-добрите съвременни български режисьори - тандема в киното и в живота Кристина Грозева и Петър Вълчанов - "Триумф" участва в престижната състезателна програма "Платформа" на Международния филмов фестивал в Торонто - TIFF. Това е..

публикувано на 25.07.24 в 13:42

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното..

публикувано на 20.07.24 в 06:10