Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният филмов център избра нов български кандидат за "Оскар"

След като на 21 септември филмът на Зорница София "Майка", избран за български кандидат за номинация в категорията за чуждоезичен "Оскар", отпадна от надпреварата заради неспазени технически изисквания, Националният филмов център определи нова българска кандидатура.

България ще бъде представена пред Американската филмова академия от "В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев. Затворническият драматичен трилър от 2022 г. е награден със "Златна роза" на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и е носител на наградата за най-добър филм на "София Филм Фест" през 2022 г. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Деня на театъра връчват театралните награди ИКАР

В Световния ден на театъра, 27 март, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ в София, за 50-и юбилеен път, тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР. Творците ще получат отличия в 23 категории. Присъждат се и..

публикувано на 27.03.24 в 07:15

Във Варшава представиха документалния филм „Париж на Богдана Карадочева“

Българският документален филм „Париж на Богдана Карадочева“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев беше представен във варшавското кино „Муранув“, съобщи БТА. Лентата, създадена през 2014 г., беше показана в рамките на провеждащия се в полската..

публикувано на 26.03.24 в 18:55
Петя Кокудева

Среща с писателката Петя Кокудева по повод Деня на европейските автори

25 март е обявен от Европейската комисия за Ден на европейските автори. Мисията му е да празнува творците на Стария континент и да насърчава интереса към четенето и езиковото многообразие в Европа. Инициативата се провежда в последния понеделник от месец..

публикувано на 25.03.24 в 05:30