Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

София ще подкрепи нови санкции срещу Русия

Антон Кутев говорител на служебното правителство
Снимка: БГНЕС

България ще одобри нови европейски санкции срещу Русия, но те не трябва да са на гърба на европейските граждани, каза пред БНТ говорителят на служебното правителство Антон Кутев. 
София няма как да не осъди нарушаването на международния ред от страна на Русия, както и да отчете заплахата от ескалация на конфликта. "Категорично твърдим, че в момента пряка военна заплаха за България няма, но в това време има огромен риск, който се засилва със заплахите за използване на ядрено оръжие. Но най-големият риск остава икономическия", заяви Кутев. Последствията от войната водят до инфлация, поскъпване на живота, а от там и до политическа нестабилност, допълни правителственият говорител. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Илхан Кючюк

Европейските либерали подкрепиха България за Шенген

С резолюция европейските либерали призовават България, Румъния и Хърватия да бъдат приети едновременно в Шенген. В документа, гласуван на Съвета на партията “Алианс на либералите и демократите за Европа” в Братислава, се изтъква, че трите държави..

публикувано на 03.12.22 в 16:36

“Възраждане” протестира срещу въвеждането на еврото

Активисти на “Възраждане” протестираха пред Народното събрание срещу въвеждането на еврото и блокираха движението по бул. “Цар Освободител”. “ Еврото е смърт за българската икономика, обезценяват се доходите и спестяванията ”, заяви лидерът на..

публикувано на 03.12.22 в 15:14
Илияна Йотова

Илияна Йотова се присъедини към критиките срещу отказа на Нидерландия да ни подкрепи за Шенген

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова политиците да не превръщат решението на Нидерландия да ни блокира за Шенген в аргумент за нови вътрешнополитически сблъсъци. “Най-добрата и категорична реакция направи президентът Румен Радев и определението, което..

публикувано на 03.12.22 в 14:34