Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Проведоха втория македоно-български събор “Коридор 8“

В с. Дурачка река край Крива Паланка в Северна Македония се проведе втория македоно-български събор „Коридор 8“. Той цели да развие и укрепи двустранните връзки между хората от двете съседни страни.

Предишният събор се проведе в Гюешево, в България. Организаторите Георги Станков и Атанас Величков от подкаста "Коридор 8", който се излъчва в YouTube подчертават, че събирането е неполитическо и надпартийно, допустими са само национални знамена и символи.

На събора не се говори за история и текуща политика. Изрично тази година е направено изключение, че може да се коментира руската агресия срещу Украйна.

На срещата е представена авторската стихосбирка „Неразсъмнали предели” на писателя Миле Неделковски. 

Още от категорията

България днес – 7 декември 2022 г.

В минутите на "България днес" ще чуете:  Как децата на сънародниците ни в Бразилия се подготвят за коледните и новогодишни празници и защо бесарабските българи в далечната страна носят румънски паспорти, а мечтаят да бъдат признати за българи?   За..

публикувано на 07.12.22 в 19:00

На студентския празник ще е облачно и мъгливо

В четвъртък  остава облачно и мъгливо. В западната част на Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, мъглата ще е трайна и на места там ще преръмява. Минималните температури ще са от 2 до 7°, в София - около 2°. Максималните ще са между 10 и 15°, в..

публикувано на 07.12.22 в 18:15
В с. Томпсън, до Своге е открита оранжерия с голямо количество марихуана

Операция “Бяло” срещу разпространението и производството на наркотици в цялата страна

56 души са задържани до момента в резултат на специализирана полицейска операция под кодовото име “Бяло”, започнала в полунощ. Операцията срещу разпространението и производството на наркотици е разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея..

публикувано на 07.12.22 в 14:12