Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите български волейболисти спечелиха европейските бронзови медали

Снимка: Българска Федерация Волейбол

Националният отбор на България спечели бронзовите медали на Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години - U20. България победи Белгия с 3:1 гейма в малкия финал на шампионата, игран в Монтесилвано, Италия. Това е нов сериозен успех за селекцията, водена от старши треньора Мартин Стоев, след второто място на Световното първенство до 19 години в Иран през 2021 г.

Италия спечели драматично шампионската титла на Европейското първенство за младежи до 20 години, на което беше домакин срещу Полша с 3:2 гейма.

След успеха в Монтесилвано Мартин Стоев обяви, че се оттегля от поста треньор на младите национали. Очаква се той да стане селекционер на мъжкия отбор.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за валежи във вторник е подаден за 10 области в Източна България

Във вторник , 30 юли, на запад ще има слънце и ще е топло. Над източната половина на страната ще е облачно и особено през нощта и до обяд ще има кратки, на места обилни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки.  Минималните температури..

публикувано на 29.07.24 в 19:40

България днес - 29 юли 2024 г.

В последния юлски понеделник за тази година в „България днес“ ще говорим за безопасността по време на морската ни почивка. За любителите на планината сме подбрали кратки истории на седемте най-мистериозни и красиви..

публикувано на 29.07.24 в 19:00

От МВнР предупредиха за отмяна на полети от и до Бейрут

Във връзка с развитието на обстановката в региона на Близкия изток, Министерството на външните работи предупреди за отмяната на полетите на редица авиокомпании от и до международното летище на Бейрут, Ливанска република. МВнР напомня на българските..

публикувано на 29.07.24 в 17:38