Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над една четвърт от трафика в интернет е злонамерен

Снимка: архив

От целия интернет трафик в страната ни общо 26% е злонамерен бот трафик, генериран от програми, съобщи БТА като цитира данни на Министерството на електронното управление. Според тях 80% от всички докладвани онлайн инциденти са от типа фишинг атаки, използващи прикрити имейли, директни съобщения или уебсайтове, които имитират действителни такива и имат за цел да извлекат лична информация и достъп до важни акаунти на своите жертви. 

От данните става ясно, че общо 57% от всички организации са подложени на ежедневни и ежеседмични опити за фишинг атаки. Броят на сигналите за нарушения в българското интернет пространство, обработени от Националния екип за реагиране при инциденти с компютърната сигурност (CERT), са 657 за юни, 272 за юли и 249 за август т.г. Регистрираните на сайта им за същите месеци са съответно 120, 145 и 155, а засегнатите IP адреси в сигналите са 10 382 за юни, 14634 за юли и 14298 за август.

Още от категорията

Започва продажбата на коледни елхи с кауза

Министерството на земеделието започва традиционната продажба на живи елхи в началото на следващата седмица в цялата страна, съобщиха от ведомството. Каузата на кампанията през тази година е свързана с опазването на горите . За всяко продадено..

публикувано на 03.12.22 в 13:01

Хванаха частна линейка с 14 мигранти край Бургас

Жандарменията задържа 14 нелегални мигранти от Сирия, Либия и Тунис в частна линейка край село Драка в община Бургас. Трийсет и една годишният шофьор е бил облечен като фелдшер, съобщи директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов . По..

публикувано на 03.12.22 в 12:44

В София се провежда коледно изложение на минерали и скъпоценни камъни

Коледен подарък за любителите на причудливите форми на минералите и скъпоценните камъни предлага музеят "Земята и хората". В централното фоайе посетителите могат да се насладят на специално изложение с участието на десетки фирми и колекционери от..

публикувано на 03.12.22 в 10:15