Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден за размисъл, свободен от политическа реклама

Снимка: freepik.com

Днес в България е ден за размисъл преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври. В 24.00 ч. на 30 септември приключи предизборната кампания на кандидатите, които търсят обществена подкрепа за влизане в 48-то Народно събрание. Съботният ден, свободен от политическа агитация, дава възможност на българските граждани да формулират предпочитанията си на кого да гласуват доверие да ги представлява в следващия парламент. Недопустимо е разпространението на агитационни материали, както и унищожаването на вече поставени такива. Оповестяването на социологически проучвания и класации също е забранено 24 часа преди вота, както и в изборния ден.

Днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в Районните избирателни комисии (РИК) заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи, които следва да получат удостоверение от Комисията. Списък с упълномощените лица се публикува на интернет страницата на РИК при спазване изискванията за защита на личните данни.

Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да регистрира и публикува на интернет страницата си списък на наблюдателите на вота.


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00