Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ден за размисъл, свободен от политическа реклама

Снимка: freepik.com

Днес в България е ден за размисъл преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври. В 24.00 ч. на 30 септември приключи предизборната кампания на кандидатите, които търсят обществена подкрепа за влизане в 48-то Народно събрание. Съботният ден, свободен от политическа агитация, дава възможност на българските граждани да формулират предпочитанията си на кого да гласуват доверие да ги представлява в следващия парламент. Недопустимо е разпространението на агитационни материали, както и унищожаването на вече поставени такива. Оповестяването на социологически проучвания и класации също е забранено 24 часа преди вота, както и в изборния ден.

Днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в Районните избирателни комисии (РИК) заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи, които следва да получат удостоверение от Комисията. Списък с упълномощените лица се публикува на интернет страницата на РИК при спазване изискванията за защита на личните данни.

Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да регистрира и публикува на интернет страницата си списък на наблюдателите на вота.


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

Още от категорията

Облачно и ръмливо начало на седмицата

В понеделник ще е облачно. В низините сутринта ще има мъгли и ниска, слоеста облачност. Слаби валежи ще има на изток, над останалата част от страната ще преръмява. Минималната температура ще е от 1 до 7°, в столицата - 4°. Максималните..

публикувано на 04.12.22 в 18:35

Протест срещу насилието над животни

Столичани протестираха пред Съдебната палата. Те искат спиране на терора и насилието срещу животни. Поводът е съдбата на кучето Мечо, което е било вързано и жестоко измъчвано. Протестиращите настояват за максимална присъда от 5 години срещу..

публикувано на 04.12.22 в 17:39
Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация

Конференция в София се противопоставя на дискриминацията

На 5 и 6 декември в София ще се проведе Международната конференция „STOP HATE SPEECH“. Организатори са Равин Менахем Марголин - председател на Европейската еврейска асоциация и главният прокурор Иван Гешев. С приветствие към участниците ще се..

публикувано на 04.12.22 в 13:29