Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Разширяването на свързаността между България и Румъния е от значение за икономическия обмен на целия регион

Снимка: Президентство

Разширяването на свързаността в различни сфери  между България и Румъния, в това число изграждането на трети мост и съвместните усилия по поддържането на корабоплаването на река Дунав, е от значение за икономическия обмен на целия регион. Това заяви президентът Румен Радев на работна среща с министър-председателя на Румъния Николае Чука в София, преди церемонията по откриването на газовата връзка Гърция- България. По думите на държавния глава двустранният стокообмен между двете страни през 2021 г. достига 6.5 млрд. евро, но това не изчерпва потенциала на икономическото партньорство между България и Румъния. Двамата държавници изразиха обща позиция, че присъединяването на България и Румъния към Шенген е стъпка към укрепване на регионалната сигурност и стабилност.

БНР подкасти:

Още от категорията

"Български възход": Важно е съставянето на кабинет, изборите няма да решат проблемите

"От началото на консултациите мина вече месец. Предоставих достатъчно време на  парламентарно представените политически партии да излязат от конфронтацията и да намерят разумен консенсус за съставяне на кабинет. Но вместо да се занимаят с..

публикувано на 28.11.22 в 15:10

Зеленски: Докато има ракети, Русия няма да спре ударите

“Украинците трябва да се подготвят за дълга и тежка зима, белязана от руски атаки”, заяви във вечерното си обръщение президентът Володимир Зеленски. Той добави, че докато има ракети, Москва няма да спре ударите по основната инфраструктура на страната му...

публикувано на 28.11.22 в 09:28
Румен Радев

"Български възход" отива на консултации при президента

Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с представители на парламентарната група на "Български възход". Това е последната от серията консултации за съставяне на кабинет с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно..

публикувано на 28.11.22 в 05:30