Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Очаква се Азербайджан да увеличи доставките на газ

Снимка: БГНЕС

Има няколко други газови полета в Азербайджан, от които скоро ще започне да се добива газ и те ще допринесат за увеличаването на обема на доставките от страната.

На церемонията по официалното откриване на газовата връзка Гърция- България в НДК, президентът на Азербайджан Илхам Алиев обяви, че през тази година страната му ще увеличи износа на природен газ до повече от 22 млн. кубични метра, от които 11,2 млн. ще отидат до европейските потребители.

Алиев изтъкна, че страната му е надежден доставчик на природен газ и в същото време работи за превръщането си в износител и на електричество от възобновяеми източници на енергия (ВЕИ).

БНР подкасти:

Още от категорията

Водеща автомобилна компания създава работни места за 100 български инженери

В София отвори врати нов изследователски и развоен център за Европа, на водеща японска компания в автомобилната индустрия . Компанията е производител на електронни устройства за автомобили с повече от 300 дъщерни компании в над 40 страни и за първи път..

обновено на 02.12.22 в 15:48

Расте размерът на необслужваните бързи кредити

Размерът на необслужваните бързи кредити е нараснал с 23,2% в края на септември спрямо същия месец на м.г., показва статистиката на БНБ. В цифрово изражение това означава 346,4 млн. лв. необслужвани кредити – с 65,3 млн. лв. повече от преди година...

публикувано на 28.11.22 в 11:44
Атанас Пеканов

До края на годината ще получим средствата от първия транш по Плана за възстановяване

България ще получи до края на годината средствата по първия транш от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на 2,7 млрд. лева. В интервю за Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов уточни, че за..

публикувано на 26.11.22 в 13:05