Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отбелязваме деня на възрастните хора

По повод на  Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров благодари на възрастните хора в страната ни за волята и твърдостта им, с които се борят за съхраняването на традициите, ценностите и добродетелите на вярата.

В посланието си на сайта на ведомството, Лазаров изразява признателност за усилията на възрастните да възпитат младите поколения да бъдат добри, честни и достойни хора. „Оценявам високо полезните уроци, които всеки ден продължавате да давате и на нас, отговарящите за формирането на държавните политики“, заявява Лазар Лазаров.

Поздравление по повод деня на възрастните хора отправи и президентът Румен Радев. Хората от третата възраст заслужават не само признателността на децата и близките си, но и подкрепата на държавата – целенасочена и ефективна социална политика, която да повиши стандарта на живот, подчертава държавният глава в обръщението си.

Още от категорията

Всички ХИВ позитивни в България получават лечение

В България заразените с ХИВ са 2-3 пъти повече от официално регистрираните, каза за БТА доц. Тонка Върлева, член на Комитета по стратегическо планиране към Борда на Глобалния фонд за борба срещу СПИН.  От началото на годината новорегистрираните ХИВ..

публикувано на 01.12.22 в 11:58

14 испански черни лешояда полетяха свободни в небето над Източните Родопи

Черни лешояди, докарани от Испания, вече кръстосват небето над България и се чувстват най-сетне волни в