Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Букурещ са гласували извънредно и българи от пренасочен самолет

Посолство на България в Румъния

Българските граждани, пътували в самолет от Германия за София, който беше пренасочен вечерта на 1 октомври към летището в Букурещ, могат да упражнят правото си на глас в Посолството на България в румънската столица. Няколко души вече са се възползвали от възможността. В Румъния е разкрита само една секция в посолството в Букурещ. Самолетът с над 150 пътници на борда е кацнал на летище "Отопени", защото Летище София временно не е приемало самолети заради буря.

Пътници от самолета са подали сигнал до българското посолство, след като не са получили необходимото съдействие от компанията превозвач. В 1:30 ч. през нощта завеждащият Консулската служба Мирослав Енков е пристигнал на "Отопени". До сутринта е оказал съдействие на бедстващите български граждани. Настоял е пред представителите на превозвача да осигурят транспорт до България и за настаняване на пътниците в хотели до отпътуването им. Осигурил е вода и храна за хората и е съдействал някои от тях да бъдат превозени до Русе



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието..

публикувано на 27.07.24 в 09:10

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00