Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Гласуването в Босилеград е преминало спокойно, но с много невалидни бюлетини

Снимка: архив

230 българи са гласували в секцията в Босилеград, Сърбия, съобщават от екипа на Културно-информационния център там след края на изборния ден. Най-много гласове – 71, получава ГЕРБ-СДС. "Продължаваме промяната" получава 37 бюлетини, "Демократична България" – 17, "Възраждане" – 17, ВМРО – 11, "Български възход" – 5, останалите партии набират незначителен брой гласове.

Изненадва големият брой невалидни хартиени бюлетини – 42. Изборният ден  е протекъл спокойно и без инциденти. Избирателната активност се отчита като ниска. Нито една партия от участвалите в изборите не дойде в Босилеград по време на предизборната кампания, коментират от Културния център.

БНР подкасти:

Още от категорията

Започва продажбата на коледни елхи с кауза

Министерството на земеделието започва традиционната продажба на живи елхи в началото на следващата седмица в цялата страна, съобщиха от ведомството. Каузата на кампанията през тази година е свързана с опазването на горите . За всяко продадено..

публикувано на 03.12.22 в 13:01

Хванаха частна линейка с 14 мигранти край Бургас

Жандарменията задържа 14 нелегални мигранти от Сирия, Либия и Тунис в частна линейка край село Драка в община Бургас. Трийсет и една годишният шофьор е бил облечен като фелдшер, съобщи директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов . По..

публикувано на 03.12.22 в 12:44

В София се провежда коледно изложение на минерали и скъпоценни камъни

Коледен подарък за любителите на причудливите форми на минералите и скъпоценните камъни предлага музеят "Земята и хората". В централното фоайе посетителите могат да се насладят на специално изложение с участието на десетки фирми и колекционери от..

публикувано на 03.12.22 в 10:15