Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова, БСП: Няма да подаваме оставки

Снимка: БГНЕС

На брифинг след заседание на изпълнителното бюро на БСП лидерът Корнелия Нинова обяви, че на тези избори партията е успяла да запази предишния си резултат с 1% разлика. В събота ще се свика Национален съвет на партията, на който ще бъдат обсъдени резултатите, според които БСП за първи път пада на пето място, и как да се продължи нататък. Тогава ще бъде решено и дали ще бъде свикан Конгрес на партията.

Левият лидер подчерта, че БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

"БСП продължава битката си за промяна на модела ГЕРБ", посочи Нинова. Относно евентуално участие в експертно правителство с мандат на ГЕРБ, тя каза, че експертен кабинет е скриване на политическата отговорност и БСП не би участвала.

Попитана дали изпълнителното бюро на партията ще подаде оставка заради слабия резултат, Нинова заяви, че оставката е искана от членове, които през цялата предизборна кампания са действали срещу интересите на БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51