Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Корнелия Нинова, БСП: Няма да подаваме оставки

Снимка: БГНЕС

На брифинг след заседание на изпълнителното бюро на БСП лидерът Корнелия Нинова обяви, че на тези избори партията е успяла да запази предишния си резултат с 1% разлика. В събота ще се свика Национален съвет на партията, на който ще бъдат обсъдени резултатите, според които БСП за първи път пада на пето място, и как да се продължи нататък. Тогава ще бъде решено и дали ще бъде свикан Конгрес на партията.

Левият лидер подчерта, че БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и няма да участва в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

"БСП продължава битката си за промяна на модела ГЕРБ", посочи Нинова. Относно евентуално участие в експертно правителство с мандат на ГЕРБ, тя каза, че експертен кабинет е скриване на политическата отговорност и БСП не би участвала.

Попитана дали изпълнителното бюро на партията ще подаде оставка заради слабия резултат, Нинова заяви, че оставката е искана от членове, които през цялата предизборна кампания са действали срещу интересите на БСП.


Още от категорията

Заради Украйна руският външен министър не е поканен на срещата на ОССЕ

В полския град Лодз се срещат външните министри от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа – ОССЕ . Домакинът Полша взе безпрецедентното решение да не покани Сергей Лавров на двудневния форум заради руското нахлуване в Украйна. Руският..

публикувано на 01.12.22 в 09:22
Асен Василев

Депутатите не задължиха служебния кабинет да внесе нов бюджет

Народните представители отхвърлиха проекта на декларация, внесена от “Продължаваме промяната”, в която се настояваше служебният кабинет да предложи нов бюджет за догодина. Само “Демократична България” и БСП от всичките седем парламентарни групи..

публикувано на 30.11.22 в 14:49
Кенет Мъртън

В Сената на САЩ препитаха бъдещия американски посланик в София

Войната на Русия срещу Украйна прави координацията ни с България по-важна от всякога , каза предложеният за нов посланик на САЩ в София Кенет Мъртън на изслушване пред сенатската Комисия по външни отношения. Дипломатът от кариерата Мъртън..

публикувано на 30.11.22 в 12:01