Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Демократична България": В правителство с ГЕРБ и ДПС няма да участваме

Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" няма да участва в управление с ГЕРБ и ДПС. Такова управление е невъзможно, тъй като би изкарало хората на улицата. То е рецепта за дестабилизация на страната.

Такова мнение изказа пред бТВ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. По думите му ГЕРБ няма партньори, с които да управлява, защото отказва да поеме отговорност за корупционния модел на завладяване на държавата с негласната коалиция с ДПС.

За Иванов проблемът на България е в това, че в правосъдието има твърде много политическо влияние, а в политиката – много корупция. Решението е неутрална, професионална и ефективна прокуратура.


БНР подкасти:

Още от категорията

Стотици протестиращи в 21 български града се обявиха срещу решението за изпращане на военна помощ в Украйна 

Стотици граждани в цялата страна и представители на българската общност в Лондон се включиха в Общобългарския мирен поход и се подписаха в петиция за запазването на мира и неутралитета на България . Те изразиха категорично несъгласието си с..

публикувано на 26.11.22 в 16:50

Евакуират Херсон

Украинските власти започнаха да евакуират останалите, след изтеглянето на руските войски, жители на Херсон, информира БТА. Наскоро градът отново премина под контрола на Киев, след месеци на руска окупация. Инфраструктурата на Херсон е разрушена до..

публикувано на 26.11.22 в 11:12

По съседски: Събития с балкански адрес

Брюксел спира докладите за Румъния по Механизма за сътрудничество Еврокомисията съобщи, че Румъния е изпълнила показателите, залегнали в Механизма за сътрудничество и проверка. Брюксел повече няма да изготвя доклади за Румъния по..

публикувано на 25.11.22 в 12:14