Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Президентът връчи отличията "Джон Атанасов" за 2022 година

Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев връчи отличията на лауреатите на президентската инициатива Награда "Джон Атанасов" за 2022 година. Борис Банков от Варненския икономически университет е носителят на отличието тази година. Наградата е за IT продукт, борещ се с плагиатството в академичните среди. Банков призова младите хора да избират България като място за развитие.

Специален плакет на президента "Св. св. Кирил и Методий" Радев връчи на инж. Сергей Михалев, конструирал автономен, самообучаващ се дрон за работа в подземни условия с липса на GPS покритие.

Награда "Джон Атанасов" се връчват за 20-а поредна година. Тя се връчва на млади български учени, изследователи и ученици в пет категории за успехи в олимпиади по информатика и изследвания в световен мащаб.

Още от категорията

Положителни са близо 6 % от пробите заCovid-19

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 204. Според данните на Единния информационен портал, 5,79 % от направените 3519 тестове са положителни. Хоспитализираните са 352 , от които 43 в интензивни отделения. Новопостъпилите в болнични..

публикувано на 08.12.22 в 08:40

България днес – 7 декември 2022 г.

В минутите на "България днес" ще чуете:  Как децата на сънародниците ни в Бразилия се подготвят за коледните и новогодишни празници и защо бесарабските българи в далечната страна носят румънски паспорти, а мечтаят да бъдат признати за българи?   За..

публикувано на 07.12.22 в 19:00

На студентския празник ще е облачно и мъгливо

В четвъртък  остава облачно и мъгливо. В западната част на Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, мъглата ще е трайна и на места там ще преръмява. Минималните температури ще са от 2 до 7°, в София - около 2°. Максималните ще са между 10 и 15°, в..

публикувано на 07.12.22 в 18:15