Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Служебният премиер смята коалиционното управление за неизбежно

Гълъб Донев
Снимка: БГНЕС

Изборите преминаха спокойно и прозрачно, съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно вота си, заяви служебният премиер Гълъб Донев в началото на правителственото заседание. 

"Избирателите, които участваха в изборите решиха, че коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна. Ниската избирателна активност и високият вот в полза на "Не подкрепям никого" са повод за преосмисляне на политическото поведение", подчерта Донев. 

"Като не подкрепят никого или не гласуват, избирателите задължават политиците да предложат своя по-добра версия". Въпреки очакванията, ние се надяваме 48-ия парламент да има дълъг живот, добави премиерът. 


Още от категорията

Правителство с ГЕРБ-СДС би било трудно, но не и невъзможно 

По повод предстоящото връчване на първия проучвателен мандат на първата политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че партията му със сигурност ще внесе проектокабинет в Народното събрание. Пред..

публикувано на 02.12.22 в 18:09

Румен Радев връчва в понеделник първия проучвателен мандат

Президентът Румен Радев ще връчи в понеделник на най-голямата политическа сила ГЕРБ-СДС първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това става два месеца след провеждането на парламентарните избори - в условия на политическа нестабилност и..

публикувано на 02.12.22 в 11:40

По съседски: Събития с балкански адрес

ХИНА: Никой не е против влизането на Хърватия в Шенген Според дипломатически източник никоя от страните-членки на ЕС не възразява срещу присъединяването на Хърватия към зоната за свободно пътуване, съобщава агенция ХИНА. Разширяването на..

публикувано на 02.12.22 в 11:25