Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Скоро във всички коли в Европа ще има части произведени в България

Снимка: mi.government.bg

Досега България се гордееше, че в 9 от 10 автомобила в Европа има части, произведени в нашата страна. Скоро във всеки европейски автомобил ще има български елементи, защото имаме потвърждение от нов инвеститор, който е глобален производител в автоиндустрията. 

Това съобщи икономическият министър Никола Стоянов в рамките на Семинара за новопостъпили членове на чуждестранния дипломатически корпус в България, организиран от Министерството на външните работи.

Стоянов изтъкна пред чуждите дипломати, че България е много атрактивно място за инвестиции. Тя е трета в света по IT специалисти на глава от населението и в първата десетка на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Форум разглежда възможностите за сътрудничество по възстановяването на Украйна

Днес в Русе на бизнес форум на тема "Възстановяване на Украйна - възможности за сътрудничество" ще бъде дадена информация за възможностите за възстановяване на Украйна и участието на българския бизнес, както и за плана на ЕС за възстановяване...

публикувано на 07.12.22 в 06:15

Представят в САЩ възможностите за инвестиции в България

Българската агенция за инвестиции организира на 6 декември в град Сънивейл в Силициевата долина на щата Калифорния, международен бизнес и инвестиционен форум. Проявата е озаглавена "Утвърждаване на България като успешна инвестиционна дестинация" по..

публикувано на 06.12.22 в 13:03

Водеща автомобилна компания създава работни места за 100 български инженери

В София отвори врати нов изследователски и развоен център за Европа, на водеща японска компания в автомобилната индустрия . Компанията е производител на електронни устройства за автомобили с повече от 300 дъщерни компании в над 40 страни и за първи път..

обновено на 02.12.22 в 15:48