Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нидерландия ще помага на България за удвояване на производството на зеленчуци

Снимка: cbs.nl

Бизнес мисия от нидерландски компании и браншови организации пристига в България между 10 и 13 октомври. Основната цел на мисията е да спомогне за увеличаване на българското производство на пресни плодове и зеленчуци през следващите няколко години чрез внасяне на ноу-хау и технологии от Нидерландия. Участниците в делегацията са специализирани в оранжерийно производство, технологии за съхранение и борба с вредителите, семена, овощни дървета и др., съобщават от посолството на Нидерландия в София.

Бизнес мисията е организирана след като нидерландският премиер Марк Рюте по време на посещението си в София през май т.г. се договори с българския премиер Кирил Петков за задълбочаване на сътрудничеството в земеделието между двете страни.
Делегацията ще участва в 4-ото издание на конференцията InteliFresh, която ще се проведе на 11 октомври в Интер Експо Център в София. На 12 октомври ще бъдат посетени редица български производители и Аграрен университет-Пловдив, за да бъде оценен потенциалът на сектора.

БНР подкасти:

Още от категорията

Расте размерът на необслужваните бързи кредити

Размерът на необслужваните бързи кредити е нараснал с 23,2% в края на септември спрямо същия месец на м.г., показва статистиката на БНБ. В цифрово изражение това означава 346,4 млн. лв. необслужвани кредити – с 65,3 млн. лв. повече от преди година...

публикувано на 28.11.22 в 11:44
Атанас Пеканов

До края на годината ще получим средствата от първия транш по Плана за възстановяване

България ще получи до края на годината средствата по първия транш от Плана за възстановяване и устойчивост в размер на 2,7 млрд. лева. В интервю за Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските фондове Атанас Пеканов уточни, че за..

публикувано на 26.11.22 в 13:05

Талантливи жени-предприемачи мерят сили на състезание във Варна

Състезание за стартъпи, в сферата на агрохраните, дава възможност на едни от най-талантливите жени-предприемачи да представят своите проекти и да получат подкрепа, за да продължат да развиват идеите си. То се организира от Регионална агенция за..

обновено на 26.11.22 в 11:44