Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ще обявят част от "Капитан Андреево" за обект на националната сигурност

Снимка: БГНЕС

Правителството подготвя решение, съгласно което части от граничния пункт "Капитан Андреево" да бъдат обявени за обект на националната сигурност, каза пред bTV служебният министър на земеделието Явор Гечев. Обществената поръчка за изграждане на държавна лаборатория на пункта ще се финансира с над 3 млн. евро. 

Политиката по отношение на държавността в пункта продължава, каза Гечев и подчерта, че уволнението на изпълнителния директор на Агенцията за безопасност на храните Христо Даскалов не е свързано с пункта "Капитан Андреево". Границата функционира нормално, контролът се осъществява само от държавата, допълни министърът.

Граничният преход “Капъкуле – Капитан Андреево“ между България и Турция е най-големият в Европа. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Въпреки увеличения мигрантски поток България успява да устои на натиска

Българската държава е мобилизирала всички налични ресурси, за да устоява на силния миграционен натиск по границата. В телефонен разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер днес, президентът Румен Радев е отбелязал, че напливът на мигранти към..

публикувано на 02.12.22 в 19:19

Новият посланик на Франция в България Жоел Мейер връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев

На официална церемония в президентството, новият посланик на Франция в България Жоел Мейер връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев, съобщи пресцентърът на френското посолството в София. По време на срещата си с президента,..

публикувано на 02.12.22 в 18:24

Правителство с ГЕРБ-СДС би било трудно, но не и невъзможно 

По повод предстоящото връчване на първия проучвателен мандат на първата политическа сила в парламента ГЕРБ-СДС, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви, че партията му със сигурност ще внесе проектокабинет в Народното събрание. Пред..

публикувано на 02.12.22 в 18:09