Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Варна е домакин на франкофонския форум Génération LabelFrancÉducation

Откриване на първия регионален форум Génération LabelFrancÉducation – 6 и 7 октомври 2022 г. във Варна
Снимка: @InstitutFrancaisdeBulgarie

Посланикът на Франция у нас Флоранс Робин откри тази сутрин във Варна първия регионален форум Génération LabelFrancÉducation с участието на 28 училища, отличени със знака LabelFrancÉducation за високи постижения в областта на двуезичното обучение с френски език. Представени са общо 13 страни от Централна и Източна Европа.

Целта на двудневния форум е да се създаде мрежа от ученици от тези училища и да се насърчи сътрудничеството между тях, съобщават от посолството на Франция в България. Програмата на събитието включва обучения, дискусии и обмяна на опит в подкрепа на двуезичното образование с френски език.

.

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 2 декември 2022 г.

На втория ден от декември правим преглед на по-важните събития с балкански адрес през изминалите дни в рубриката „По съседски“, срещаме ви с българката Андреа, която гради успешна кариера в Париж, разказваме ви и за австралиеца Д-р Паям Форгани,..

публикувано на 02.12.22 в 19:00

Облачно и студено време

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно . През нощта ще бъде почти тихо и на много места ще се образува мъгла, а в отделни райони на Югоизточна България все още ще превалява слаб дъжд. През деня ще бъде почти без валежи и главно над..

публикувано на 02.12.22 в 18:55

По съседски: Събития с балкански адрес

ХИНА: Никой не е против влизането на Хърватия в Шенген Според дипломатически източник никоя от страните-членки на ЕС не възразява срещу присъединяването на Хърватия към зоната за свободно пътуване, съобщава агенция ХИНА. Разширяването на..

публикувано на 02.12.22 в 11:25