Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР е партньор на инициативата "Светилник" за даряване на химни на шест училища

Генералният директор на БНР Милен Митев получава знака на "Светилник"
Снимка: БНР

В 81 СУ "Виктор Юго" в София беше открито второто издание на инициативата "Светилник" за даряване на химни на училища от шест български общини. Кампанията се осъществява от организацията на автори и композитори "Музикаутор" в партньорство с Българското национално радио, Българската телеграфна агенция, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", Сдружение "Сцена Музика", Националното музикално училище "Любомир Пипков" и др.

Училища в София, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Карлово и Казанлък имат шанс да получат свой химн, обяви изпълнителният директор на "Музикаутор" Иван Димитров.

Генералният директор на БНР Милен Митев изтъкна, че химнът е това, което ни кара да се чувстваме горди, че сме част от една общност. "Във време, в което е много модерно да се чертаят разделителни линии, е все по-важно да има неща, които ни обединяват. И тук е силата и красотата на тази инициатива на "Музикаутор". И ние като обществена медия имаме дълг да помогнем за популяризирането на тази прекрасна кауза и за това повече училища да получат свои химни, с които децата да се чувстват горди във всеки един ден, в който отиват на училище", отбеляза Митев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Червен код за горещини е подаден за областите Благоевград, Русе, Плевен и Велико Търново, оранжев е кодът за останалите области 

Във вторник  ще е слънчево и много горещо. Минималните температури ще са между 17° и 23°, в София 17°. Максималните ще са от 37° до 42°, в столицата 37°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен бриз от изток-североизток. Температурите на въздуха ще..

публикувано на 15.07.24 в 19:05

В България преобладават висшистите, работещи на постоянен договор

България е сред страните в Европа с най-висок дял на висшистите, които работят на постоянен трудов договор, предаде БТА като цитира мащабното европейско изследване Eurograduate 2022. Според изследването, в което участва Министерството на образованието и..

публикувано на 15.07.24 в 19:05

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46