Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Гечев: Зърното от Украйна сериозно дебалансира вътрешните пазари

Снимка: Министерство на земеделието

В България се произвежда пшеница в много големи количества при спазване на всички европейски екологични параметри. България е приятел на Украйна, но стоките, които влизат оттам, не са произведени по същия стандарт и дебалансират сериозно вътрешния пазар, както у нас, така и у останалите страни близо до границите й, и се създава нелоялна конкуренция.

Това каза на среща на министрите на земеделието на страните от Вишеградската група в словашкия град Пезинок българският министър Явор Гечев. Той отбеляза, че сред българските земеделски производители вече има голямо напрежение. "Засега държавата съумява да води правилна политика, изразявайки подкрепата към Украйна, но Европейската комисия трябва да се намеси своевременно за решаване на проблема", каза Гечев. Според него Вишеградската група трябва да излезе с единна позиция по темата така, че Европейската комисия да приеме аргументите   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военни маршове и джаз за 20 години България в НАТО

Любимият на българската публика Гвардейски представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и Джаз-бендът на НАТО, в който участват музиканти от различни страни-членки на алианса, ще изнесат тази вечер от 18.00 часа в..

публикувано на 29.03.24 в 09:05
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00