Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информационни дни за трудовите права на българите в Кипър

Снимка: mfa.bg

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Никозия организира информационни дни за българската общност в Кипър. Те ще се проведат на 12 октомври в столицата Никозия и на 14 октомври в град Ларнака. По време на срещите сънародниците ни ще получат консултация за процедурите при кандидатстване за осигурителни обезщетения по българското и кипърското законодателство при наличие на осигурителни периоди в Кипър и България. Ще бъде предоставена информация за практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица и пенсия, както и за здравните права при завръщане в България. Ще има възможност за съдействие и по индивидуални казуси.

Информационните дни ще се проведат на следните адреси:

12 октомври 2022 г. от 9:30 до 13:30 ч. – 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia (в сградата на посолството)

14 октомври 2022 г. от 9 до 13 ч. – 87, Konstantinou Kalogera Antigoni crt, office 3, Larnaca.

За участие в информационните дни се изисква предварително записване. За целта българските граждани трябва да се свържат със Службата по трудови и социални въпроси в Никозия на електронна поща: emanuela.simard@mlsp.government.bg или телефон 0030 210 674 4680.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20
Снимка: VIII Международен конкурс по четене на български език

Българчета от цяла Европа се състезаваха в конкурс по четене на родния си език

Общо 37 българчета от 15 неделни училища в чужбина се състезаваха на VIII международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди". Събитието се състоя на 8 юни 2024 г.   в сградата на спортен к луб..

публикувано на 18.06.24 в 12:55