Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма кампания за избора на Национален съвет на българите в Сърбия

Иван Николов - поет, журналист, юрист и председател на Културно- информационния център.
Снимка: Иво Иванов

На 13 ноември в Сърбия ще се проведат избори за национални съвети на националните малцинства, но не се води никаква предизборна кампания и обсъждане на кандидатури. Самите малцинства са равнодушни и незаинтересовани, коментира пред БГНЕС Иван Николов от българския Културно-информационен център в Босилеград.

"Политизирането на националните съвети ги превърна в точно копие на политическите органи на властта, а в случая с българското малцинство и в дубликат на общинските съвети в Босилеград и Цариброд. Кметовете и членовете на общинските съвети и председателите и членовете на националните съвети, по правило са едни и същи лица и никой не реагира, че те се намират в конфликт на интереси", изтъква Николов. Той подчертава, че в списъка на избирателите са включени много небългари. Те са били подмамени да се декларират като такива с възможността да получат българско гражданство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

България днес - 25 юни 2024 г.

С полъх на море и бленувана почивка в ритъма на весела мелодия и закачлив текст. Така метафорично може да определим „България днес“ на 25 юни. Между усещането за изтичащ пясък между пръстите със сериозен глас ще поговорим и за връзката между..

публикувано на 25.06.24 в 19:00

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22