Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български гимназисти спечелиха 4 медала от олимпиада по физика

Снимка: mon.bg

Българските ученици се представиха блестящо на Балканската олимпиада по физика. Те спечелиха два златни и два сребърни медала на състезание с 56 участници от 9 балкански и 5 гостуващи държави.

Олимпиадата се проведе онлайн от 7 до 9 октомври, като виртуален домакин беше Кипър, съобщи Министерството на образованието и науката.

Златните медали спечелиха Маргулан Исмолдаев от Математическата гимназия във Варна и Георги Костадинов от Природо-математическата гимназия в Бургас. 

Сребърните отличия взеха Румен Димитров от Софийската математическа гимназия и Гео Калфов от Първа частна математическа гимназия. Техен ръководител е Мая Жекова от Физически факултет на Софийски университет. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четиресет градуса максимална температура

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°. В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа..

публикувано на 13.07.24 в 18:30

НАП: Неиздаване на фискален бон е сред най-честите нарушения по морето

В рамките на две седмици служители на Националната агенция за приходите са проверили над 800 търговски обекта по Черноморието – заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони, магазини за хранителни стоки, съобщиха от агенцията. Съставени са над..

публикувано на 13.07.24 в 17:09
Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02