Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пътят на коприната" може да мине и през Кърджали

Снимка: kardjali.bg

Общината в Кърджали ще търси съдействие от правителството на Япония за реализацията на проект под името "Пътят на коприната". Този маршрут ще спомогне за привличане на чужди туристи, включително японски. Това стана ясно при посещението в Кърджали на извънредния и пълномощен посланик на Япония у нас Хироши Нарахира. Предстои идеята да бъде обсъдена с кметовете на Казанлък и Хасково и на две гръцки общини – Комотини и Александруполис. Според кмета на Кърджали Хасан Азис местната управа е готова да предостави свободни терени на потенциални японски инвеститори.

Посланикът на Япония заяви, че е впечатлен от факта, че град Кърджали е наричан столица на толерантността. "На фона на войната в Украйна и многобройните военни конфликти по света толерантността е най-важното нещо в момента", посочи дипломатът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Ще има условия за градушки. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°, а максималните – между 18° и 23°,..

публикувано на 11.05.24 в 18:30

Медиците отново с призив за забрана неваксинирани деца да ходят на училище

Лекари подновиха призива си деца без задължителни имунизации да не могат да ходят на училище и да бъдат част от организиран детски колектив. Д-р Костадин Сотиров припомни пред БНР предложението, отправено от Сдружението на общопрактикуващите лекари, и..

публикувано на 11.05.24 в 13:26

Вицепрезидентът откри научния форум "Пътят на светлината" в Атина

В деня, в който православната църква почита светите равноапостоли Кирил и Методий, в Атина започна Международният научен форум „Пътят на светлината“ . Откри го вицепрезидентът Илияна Йотова, под чийто патронаж е събитието, предава пратеникът на..

публикувано на 11.05.24 в 11:05