Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дипломати ще играят футбол за мир и срещу расизма

Снимка: news.unabg.org

Тази неделя, 16 октомври, в София ще се проведе 7-мото издание на футболния турнир Ambassador’s League, организиран от младежите на Дружеството за Обединените нации в България. В Национална футболна база "Бояна" едни срещу други ще излязат представители на различни дипломатически мисии у нас – за една обща кауза, която съгласно мотото на събитието е "End racism. Build peace". 

Покани за участие в турнира са изпратени до посолствата на 138 държави, представени в България. Турнирът Ambassador’s League се провежда в чест на Деня на мира (21 септември) и Деня на ООН (24 октомври).

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44