Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без видеообръщение на Зеленски в първия ден на парламента

Володимир Зеленски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не е постигнато съгласие по предложението президентът на Украйна Володимир Зеленски да бъде поканен за видеообръщение в първия ден от 48-ото Народно събрание. Това съобщи Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС след консултации на парламентарните сили, в които не се включиха БСП, "Български възход" и "Възраждане". От "Демократична България" и "Продължаваме промяната" са били против това да стане на самото откриване на парламента.

Днес трети ден новите народни избраници обсъждаха кои да са гостите на тържественото заседание за откриването на парламента. След разгорещени дискусии на 11 и 13 октомври те решиха да не канят за събитието посланика на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващия посолството на Беларус у нас Никита Лешуков. По-късно от ГЕРБ-СДС предложиха да се обсъди възможността да бъде поканен президентът на Украйна Володимир Зеленски, който да отправи видеообръщение към тях на първото парламентарно заседание. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Още турски пожарникари и техника пристигнаха в Южна България

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, обхванали страната, предаде БГНЕС. Към изпратените на 17 юли екипи през граничния пункт Дерекьой се присъединиха още 32-ма души персонал и 11 превозни средства. Границата са преминали 2..

публикувано на 19.07.24 в 09:22

Огнеборци от България гасят пожари край Солун

Български пожарникари гасят огнища край Солун в помощ на гръцките си колеги и доброволци, предава БТА. 44 пожарникари с две пеши групи и 12 противопожарни автомобила работиха за потушаването на пламъците край града. Два от автомобилите и осем пожарникари са..

публикувано на 19.07.24 в 09:10
Село Воден след пожара

Пожари, хора, държава...

Горещини, силен вятър, огнен ад. На това стана свидетел и България в последните дни. Изпепелени къщи, погубени домашни и диви животни, унищожена реколта, осакатена природа…  И човешка мъка след огъня. „Аз съм на 66 години. В тази къща съм..

публикувано на 19.07.24 в 00:10