Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвят инвестиционна карта за реиндустриализация на България

Снимка: Министерство на икономиката

Започва работа по създаването на инвестиционна карта за реиндустриализация на България, която ще е базирана на суровините, добивани в страната. За това се договориха министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и Българската минно-геоложка камара. 

По думите на Стоянов България разполага с големи количества подземни богатства, които към момента се използват изцяло за износ и това са пропуснати ползи за българската икономика. Идеята на правителството е да се привлекат инвеститори, използващи местните ресурси, възможно най-близо до тях. Това ще увеличи и доходите на населението в цели региони, посочи министърът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59

Пострадалите при пожарите ще могат да се настаняват и в хотели като украинските бежанци

След тежки дни на битка с огъня пожарната обстановка в страната ни е овладяна. Няма опасност от разпространение на пожара, възникнал на гръцка територия в близост до българо-гръцката  граница. От наша страна са осигурени и разположени достатъчно екипи и..

публикувано на 24.07.24 в 13:50

Еврокомисията почти повтори препоръките си от 2023 г. за българското правосъдие

Еврокомисията представи годишния доклад за върховенството на закона в ЕС. Комисията отбелязва промените, приети в Конституцията на България. Остават предизвикателствата пред качеството на законотворческия процес, се посочва в документа. В България,..

публикувано на 24.07.24 в 13:07